UDSYN . Program 2019
UDSYN Himmelbjergegnens debatforening
UDSYN Himmelbjergegnens debatforening

Forside
UDSYN
Medlemskab
Galleri
Program 2024

Program 2023
Program 2022
Program 2021
Program 2020
Program 2019
Program 2018
Program 2017
Program 2016
Program 2015
Program 2014
Program 2013
Program 2012
Program 2011
Program 2010
Program 2009
 
UDSYNs program for 2019.Peter Bondo Christensen   Når Arktis tør

Foredrag af Peter Bondo Christensen
Biolog og seniorforsker ved Århus Universitet.

Torsdag den 31. januar kl. 19:30
Sct. Sørens Hus, Præstegårdsvej 3, Gl. Rye.

Nordøstgrønland er et af verdens mest øde og barske områder. Kulden kravler under 50 frostgrader om vinteren, og sommeren er overstået på få uger. Men ved næste århundredeskifte kan visse dele af Arktis blive op til 8 grader varmere. Det rammer særlig hårdt i det følsomme arktiske økosystem. Gletsjere og indlandsisen er allerede kraftigt på retur, og havisen i området svinder ind med foruroligende fart.

Med billeder og film tager biologen Peter os med rundt i den ekstreme verden. Vi dykker under havisen og ser en forunderlig verden af liv, selvom vandet er iskoldt. Som nogle af de første i verden dykker vi med den mægtige hvalros. Der bliver også tid til at dvæle lidt ved fortiden, når vi besøger de små hytter, hvor fangstmændene levede, og hører om deres liv. Endelig prøver vi at se fremad og vurderer, hvordan det arktiske hav ændrer sig i en varmere verden.

Henrik Goldschmidt   En aften med Henrik Goldschmidt

Torsdag den 28. februar kl. 19.00
Sct. Sørens Hus, Præstegårdsvej 3, Gl. Rye.

Kom og hør Henrik Goldschmidt, leder og stifter af det verdenskendte fredsorkester, "Middle East Peace Orchestra". Henrik Goldschmidt er solo-oboist, kgl. kapelmusikus og rektor for Goldschmidts Akademi, en gratis musikskole på Nørrebro for kristne, muslimske og jødiske børn.

I april 2018 gæstede Henrik Goldschmidt Gl. Rye Kirke og spillede sammen med vores organist Murray Stewart en uforglemmelig koncert. Efter koncerten aftalte vi med Henrik Goldschmidt, at han skulle besøge UDSYN i 2019 for at fortælle om sit fredsskabende arbejde i Mellemøsten og om Goldschmidts Akademi på Nørrebro. Henrik kommer, han fortæller, han synger og han spiller.

Henrik Goldschmidt modtog i 2016 Kristeligt Dagblads Pris for at være en ildsjæl ud over det sædvanlige. Herudover har han modtaget Dansk Musiker Forbunds Hæderspris, og blev i 2015 kåret af DR P2 som "Årets Ildsjæl".

Gerda Jessen   Jeg vil ha ret til at fejle!

Foredrag af Gerda Jessen
Sognepræst i Nibe og Vokslev sogne, provst for Aalborg Vestre Provsti.

Torsdag den 28. marts kl. 19.30
Sct. Sørens Hus, Præstegårdsvej 3, Gl. Rye.

Gerda Jessen tager et kraftigt livtag med det perfekte menneske, som ønsker den perfekte karriere, den perfekte familie, den perfekte krop og som ikke vil fejle. Hun er generøs med indspark fra sociologien, fra samfundsdebatten, fra Biblen og fra sit eget liv.

Og så er det en hyldest til det rodede liv og til mennesket, der har set i øjnene, at man er fuld af fejl.

CLAY   Bustur til CLAY
Keramik Museum Danmark

Onsdag den 4. september kl. 16:00
Busafgang fra Sct. Sørens Hus.

Udflugt til CLAY i Middelfart hvor Christina Rauh Oxbøl byder os velkommen og giver en kort introduktion til museet. Der vil være god tid til at nyde både de faste udstillinger og Pottemageri og Ceramic Momentum.

I museets cafe vil der blive serveret et par stykker smørrebrød med øl eller vand.
Afgang fra CLAY kl. 20:00.

Pris inkl. bus, entre, mad og drikke: 150,- kr.
Tilmelding på: kontakt@udsyn.dk

Preben Mejer
Den 3. bølge
Kunstig intelligens og kvante-computer.

Foredrag af Preben Mejer
IT-guru. Medstifter af Innovation Lab, Alexandra Instituttet, RadrLab mm.

Torsdag den 26. september kl. 19:30
Sct. Sørens Hus, Præstegårdsvej 3. Gl. Rye

Maj 2018 bestod Google Turing-testen. Deres computer ringede op til frisøren og bestilte tid, uden at frisøren opdagede hun talte med en computer.

Vi er på vej ind i den nye verden med kunstig intelligens. Op mod 40 procent af vore nuværende jobs vil forsvinde eller ændre karakter. Nye teknologier som 3D-print og Internet of Things åbner op for masser af nye muligheder, men også udfordringer for vores sikkerhed og demokrati.

Lene Tanggaard
Vanebrud

Foredrag af Lene Tanggaard
Professor ved Institut for Kommunikation og Psykologi, Aalborg Universitet.

Torsdag den 21. november kl. 19.30
Sct. Sørens Hus, Præstegårdsvej 3, Gl. Rye.

Lene Tanggaard vil i sit foredrag præsentere syv vanebrud, der får kreativiteten i spil i hverdagen. De syv vanebrud handler om at spørge, lære, bruge sanserne, lege, tænke, fordybe sig og dyrke selvforglemmelsen. Gennem disse former for praksis kan man veksle gamle vaner til ny kreativitet. Lene vil give eksempler på, at det ikke er alle vaner, der skal brydes for at fremme kreativitet, men vil fokuserer på de vaner, der fikserer os i uhensigtsmæssige mønstre. Så hvis du savner metoder til at bryde gamle vaner og dermed frigøre energi til at være kreativ med det, der betyder noget i dit liv, skal du måske kigge forbi til dette foredrag.

Lene Tanggaard udsendte i 2018 bogen "Vanebrud" og er forfatter til en række bøger og artikler om kreativitet og innovation.

 

 
Foreslå foredragsholder.
e-mail: kontakt@udsyn.dk . UDSYN Himmelbjergegnens debatforening