UDSYN . Program 2021
UDSYN Himmelbjergegnens debatforening
UDSYN Himmelbjergegnens debatforening

Forside
UDSYN
Medlemskab
Galleri
Program 2021

Program 2020
Program 2019
Program 2018
Program 2017
Program 2016
Program 2015
Program 2014
Program 2013
Program 2012
Program 2011
Program 2010
Program 2009
 
UDSYN byder velkommen med spændende foredrag i 2021.Rasmus Ugilt   Krænkelser i det offentlige rum

Foredrag af Rasmus Ugilt
Filosof og forfatter.

Torsdag den 25. februar kl. 19:00
Online

I den seneste tid er krænkelser for alvor kommet på dagsordenen i det offentlige rum. Vi har set bevægelser som #metoo og Black Lives Matter, og vi har oplevet et generelt øget fokus på de krænkelser, som før har foregået i det skjulte. Samtidig er disse nybrud blevet mødt af en række forskellige modreaktioner, der er blevet hilst velkommen af nogen og afvist af andre.

Dette oplæg anlægger et filosofisk blik på den måde, vi forholder os til krænkelser. Gennem korte præsentationer af væsentlige filosofiske tilgange til spørgsmålet åbner Ugilt perspektivet op og inviterer til at se på problematikken på nye måder.

Gerda Jessen   xx

CLAY   Religion er kommet for at blive

Foredrag af Kjeld Slot Nielsen
Lektor Ph.d ved Folkekirkens Udd.- og Videnscenter og hjælpepræst i Gl. Rye sogn.

Torsdag den 14. oktober kl. 19:30
Sct. Sørens Hus, Præstegårdsvej 3, Gl. Rye.

For et par generationer siden talte forstandige og kloge mennesker om, at religionens tid var forbi. Naturvidenskabens indsigter og teknikkens nye muligheder ville overtrumfe religionernes gamle verdensforklaringer.

I dag er der ingenting, der tyder på, at religionen er på vej ud af historien. Religionen derimod vendt tilbage og sine steder i en sådan fundamentalistisk form, at det har kaldt en ateistisk modreaktion frem.

I foredraget vil Kjeld Slot Nielsen beskrive religionens genkomst ved hjælp af eksempler fra filosofien, teologien og populærkulturen og give et forsøgsvis svar på, hvad religion er, hvorfor den er kommet for at blive og hvorfor religion er for vigtig til at blive overladt til fundamentalister og ateister.

Preben Mejer

Det hele handler ikke om dig
Antikke principper for et liv med sindsro, frihed og mening.

Foredrag af Niels Overgaard
Hverdagsstoiker, uddannet journalist og kommunikationschef.

Torsdag den 25. februar kl. 19:00
Sct. Sørens Hus, Præstegårdsvej 3, Gl. Rye.

Den vestlige verden har aldrig haft større velstand, frihed og fred. Det til trods peger statistikkerne på, at stadig flere mennesker oplever stress, angst og utilfredshed. I vores stræben efter selvrealisering i en tilværelse af uendelige muligheder er det nemt at miste sin fornemmelse af formål og mening.

I dette tankevækkende og humoristiske foredrag giver Niels Overgaard nogle til tider provokerende svar på, hvordan vi finder ind til et mere balanceret, frit og meningsfyldt liv. Med afsæt i den stoiske filosofis store tænkere som Seneca, Epiktet og Marcus Aurelius giver Niels Overgaard fem helt jordnære og konkrete principper, som kan anvendes både arbejdsmæssige og i private sammenhænge, for at opnå sindsro, frihed og mening.

Foredraget er baseret på bogen af samme titel, som blev udgivet i begyndelsen af 2020, og den fik seksstjernede anmeldelser i både Berlingske og Børsen - sidstnævnte udvalgte den også til at være en af årets bedste ledelsesbøger.

 

 
Sted:

Medmindre andet er angivet afholdes alle arrangementer i
Sct. Sørens Hus, Præstegårdsvej 3, Gl. Rye
e-mail: kontakt@udsyn.dk . UDSYN Himmelbjergegnens debatforening