UDSYN . Program 2023
UDSYN Himmelbjergegnens debatforening
UDSYN Himmelbjergegnens debatforening

Forside
UDSYN
Medlemskab
Galleri
Program 2024

Program 2023
Program 2022
Program 2021
Program 2020
Program 2019
Program 2018
Program 2017
Program 2016
Program 2015
Program 2014
Program 2013
Program 2012
Program 2011
Program 2010
Program 2009
 
UDSYNs program for 2023.Joachim Ladefoged   Fotoarrangement
Mød en af verdens bedste fotografer.

Foredrag af Joachim Ladefoged
Fotograf.

Torsdag den 19. januar kl. 19:30
Sct. Sørens Hus, Præstegårdsvej 3, Gl. Rye.

Vær med, når Jyllands-Postens prisvindende fotograf Joachim Ladefoged fra Ry fortæller om højdepunkter fra sin spændende karriere og dykker ned i nogle af de billeder, der betyder mest for ham.

Joachim Ladefoged har arbejdet i omkring 60 lande, hvor han blandt meget andet har dækket adskillige blodige krige og konflikter og taget billeder af store stjerner, danske såvel som udenlandske som Mads Mikkelsen, Messi og han har vundet over 30 priser, heriblandt Årets Pressefotograf i Danmark.

Peter Viggo Jakobsen   Hvorfor angreb Rusland
Og hvad bliver konsekvenserne?

Foredrag af Peter Viggo Jakobsen
Forsvarsakademiet og Center for War Studies, Syddansk Universitet.

Torsdag den 23. februar kl. 19:00
Sct. Sørens Hus, Præstegårdsvej 3, Gl. Rye.

Peter Viggo Jakobsen giver sin analyse af årsagerne til krigen i Ukraine, og hvad den kommer til at betyde for Danmark, Europa og verden. Hvorfor angreb Rusland, hvorfor mislykkedes de diplomatiske bestræbelser for at forhindre krigen, og hvad bliver konsekvenserne på kort og længere sigt.

Peter Viggo Jakobsen er nr. 25 på listen over de mest citerede eksperter i Danmark i 2021.

Anna-Caroline Fosmark   Ud af hamsterhjulet
Det frie liv ved at bo på sin cykel.

Foredrag af Anna-Caroline Fosmark
Eventyrer og kunstner.

Torsdag den 30. marts kl. 19:30
Sct. Sørens Hus, Præstegårdsvej 3, Gl. Rye.

I dette foredrag vil Anna-Caroline fortælle en personlig og ærlig beretning om at stå af hamsterhjulet og i stedet leve et frit, nomadisk og eventyrligt liv samt den indre rejse, det har ført med sig. Hun er gået fra at have et gennemsnitligt liv, som de fleste danskere, med materialistiske værdier, hvor hun boede i drømmehuset med kæreste, fuldtidsarbejde og bil, men også med ensomhed og manglende livsglæde.

Efter en psykisk nedtur kom vendepunktet. Det udviklede sig til en simpel og minimalistisk livsstil med cykel, telt og 4 cykeltasker. Et nyt liv med tid til kærlighed, natur, eventyr, selvudvikling og hvad end livet bringer af nye udfordringer.

Det har resulteret i, at hun nu har levet en nomadisk livsstil på sin cykel. I knap 2 år har hun cyklet alene næsten 15.000 km i Danmark og Europa. Derudover har hun deltaget i TV-programmerne "Danmarks Bedste Portrætmaler" og "Alene I Vildmarken" to gange.

Preben Kok   Arvegods

Foredrag af Preben Kok
Tidligere sogne- og sygehuspræst, forfatter.

Torsdag den 28. september kl. 19:30
Sct. Sørens Hus, Præstegårdsvej 3, Gl. Rye.

Når et menneske har levet i over 70 år er det helt almindeligt at have samlet en masse nyttig viden, fortællinger og erfaring, som ofte har været givet videre i generationer. Det hele er blevet gjort tilgængeligt blandt andet gennem forældrene, familien, morgensangen, bibelhistorierne og bøgerne i skolen, den almene dannelse, kirkeklokkerne og den danske sangskat. Det har været til gavn i både vanskelige og lykkelige situationer og kan kaldes for almengyldige ledsagehistorier eller arvegods.

De yngre generationer i dag lever et liv som ofte baserer sig på at navigere i en individualistisk livsstil, hvor de fleste ønsker at være unikke. Mange af de værdifulde ledsagehistorier synes glemt, og der mangler ofte noget at læne sig op ad når livet brænder på.

Preben Kok ønsker med foredraget at gøre opmærksom på, hvad vi i nutiden går glip af, som for bare få år siden var alment gældende og som kan være særdeles værdifuldt arvegods at give videre til de næste generationer. Så kom og opdag, hvad der ligger af værdifulde erfaringer i dine gemmer - og i kirken.

Steen Møller

Morten DD

HØJSKOLEDAG

Lørdag den 4. november kl. 9:30
Sct. Sørens Hus, Præstegårdsvej 3, Gl. Rye.

Kærlighed og spildevand

Foredrag af Steen Møller
Husbygger og foredragsholder.

Hvordan kan man konkret skrue livet sammen på en helt anden måde:
At gå fra at overleve, til at leve. At være gældfri. At være affaldsfri. At lave egen virksomhed. At lave spildevandsanlæg der kan lave mad. At lave brændeovne der kan producere varme, el og gødning, uden at forurene. At lave halmelementer og huse. At lave et hus uden tilkobling til vand, el og kloak. At skabe friland (se friland.org). At skabe grobund ved Ebeltoft færgehavn, se grobund.org. At skabe en ny måde at drive landbrug og fiskeri. At gå fra en identitet som arbejdskraft til skaberkraft. At tage ansvar og få indflydelse. At få et jævnt og muntert liv på jord. Civilsamfund, stat og marked. Økonomi, arbejde og rationalitet. At spare på ressourcer og skabe fred i verden.

Biodiversitet
Fra Big Bang til i dag.

Foredrag af Morten DD
Naturvejleder, oredragsholder og tv-vært.

I et hæsblæsende foredrag tager Morten DD dig med fra universets opståen, over Jordens og livets opståen og udvikling til i dag, hvor mennesket som en ekstremt succesfuld art fylder mere og mere. Hvad skal der til for, at vi også i fremtiden kan opleve en planet, der myldrer med liv?

Foredraget er fyldt med sære historier, overraskelser og erkendelser, men også med glæde og latter. For naturen er i sandhed fantastisk!

Program:
9:30 Rundstykker og kaffe
9:55 Velkomst og sang
10:00 Steen Møller
12:00 Frokost
13:30 Morten DD

 

 
Foreslå foredragsholder.
e-mail: kontakt@udsyn.dk . UDSYN Himmelbjergegnens debatforening